h

Geslaagde actie in speeltuin de Merregelhoof.

2 september 2010

Geslaagde actie in speeltuin de Merregelhoof.

Vanwege de recente ontwikkelingen (de speeltuin die in 1981 werd opgericht door bewoners van de Mergelweg moet verdwijnen uit de groeve voor commercieel beheer en exploitatie) bij de speeltuin de Merregelhoof, zijn een aantal bezoekers en buurtbewoners begonnen met het verzamelen van handtekeningen.
Mergelgroeve vroeger De mergelgroeve vroeger.
Leny Eijssen van de SP pleit voor behoud van de speeltuin Leny Eijssen pleit voor behoud van de speeltuin voor kinderen en ouders.

Spandoeken gemaakt door de kinderenWoensdag 1 september, zijn meer dan 100 kinderen bezig geweest met het maken van kleurplaten en spandoeken.
Kinderen bieden handtekeningen aanDeze kleurplaten en het spandoek met de handafdrukken van de kinderen zijn samen met de meer dan 1000 handtekeningen aangeboden aan wethouder Luc Winants. Helaas was Natuurmonumenten verhinderd om iemand af te vaardigen om deze steunbetuigingen voor het behoud van de speeltuin in ontvangst te nemen. Andere aanwezigen waren de fractievoorzitter van de SP, Leny Eijssen, alsook Rolf Oosterbaan, directeur van het NUSO, de belangenvereniging van Nederlandse speeltuinen.
Kinderen met spandoek
“De gemeente zal alles doen om te voorkomen dat zo’n mooi stukje Maastricht voor de spelende jeugd verloren zal gaan” aldus Winants.
De speeltuin nu
De kinderen antwoorden op de vraag van Winants wat ze het mooiste/leukste in de speeltuin vonden, “dat ze de bergen het leukste vonden”. De kinderen en ouders maken zich oprecht zorgen over de mogelijke sluiting van hun speeltuin.


U bent hier