h

Geld op voor sportvelden? Het geld is er nooit geweest !

20 januari 2011

Geld op voor sportvelden? Het geld is er nooit geweest !

Door de prestigeplannen voor de grote sportparken worden de voetbalverenigingen Heer, Standaard en Caberg zwaar gedupeerd. Heer had gedacht hun gespreide voetbalvelden te kunnen verplaatsen naar één locatie aan de Laan in den Brink. De club kan hiermee op kosten bezuinigen en het plan, dat ze zelf gemaakt hebben, is kant en klaar. Standaard en Caberg was beloofd naar het nieuwe sportpark West te kunnen verhuizen. Door deze toekomstvoorspelling zijn hun huidige accommodaties de laatste jaren verwaarloosd. Er is geen onderhoud en reparatie meer uitgevoerd door maar te wachten op de nieuwe plannen van de gemeente.

Nu is het geld op in het stadhuis. De plannen zouden gefinancierd worden met de opbrengsten uit grondexploitatie. Dat bouwen op de vrij te komen grond gaat niet door en dus is er ook geen geld. Maar concrete bouwplannen zijn er nooit geweest en concreet uitzicht op geld ook niet. Het college van B&W heeft zichzelf te rijk gerekend met de plannen en een meerderheid van de raad is in 2008 gedwee meegegaan met dit fata-morganaplan.

De SP heeft in 2008 niet ingestemd met deze prestigeplannen. Toen al was duidelijk dat de financiering aan een zijden draadje hing. Ook was de SP tegen het weghalen van de voetbalverenigingen en de sportvelden uit de wijken en buurten.
De verenigingen hebben met niet malse bewoordingen B&W de oren gewassen. Zij eisen nu hun vroegere gedane beloften op en willen dat B&W hun huidige accommodatie alsnog fatsoenlijk op orde brengt. Maar hierop krijgen ze geen gehoor.
De SP steunt de verenigingen en wil dat achterstallig onderhoud en reparaties alsnog gebeuren. Oude beloften moeten ingewilligd worden, zodat de verenigingen zich bezig kunnen gaan houden met waar ze voor bestaan. Sporten! Er is al veel te veel van hun vrijwillige inzet en tijd de afgelopen jaren opgegaan aan besprekingen en overlegtafels met de gemeente. En ze zijn er geen steek mee opgeschoten.

U bent hier