h

Gratis openbaar vervoer Zuid Limburg: Meedoen met Gulpen-Wittem

25 oktober 2011

Gratis openbaar vervoer Zuid Limburg: Meedoen met Gulpen-Wittem

Onlangs is door de gemeenteraad en college van burgemeester en wethouders van Gulpen-Wittem besloten onderzoek te doen naar gratis openbaar vervoer in Zuid Limburg. Dat zou het beste gezamenlijk met 18 Zuid Limburgse gemeenten en de provincie moeten gebeuren.
Maastricht mag daar niet bij ontbreken. De SP in de gemeenteraad dringt er bij het college op aan samen met de 18 gemeenten in Zuid Limburg mee te doen met dit onderzoek.

De SP Maastricht is groot voorstander van gratis, goedkoper en toegankelijker OV.
Het levert grote maatschappelijke voordelen op.
Betere bereikbaarheid van de stad en regio door minder autoverkeer en daardoor minder opstoppingen. Een betere luchtkwaliteit door minder autoverkeer. Grotere verplaatsingsmogelijkheden voor in het bijzonder ouderen, gehandicapten en schoolgaande jeugd. De stad en regio worden aantrekkelijker voor toeristen, werknemers en bedrijven.

Gulpen-Wittem heeft te kennen gegeven een haalbaarheidsonderzoek te willen doen samen met alle 18 Zuid Limburgse gemeenten en de provincie. Het huidig college wil meer regionale samenwerking. Dit is dus een goed initiatief om als gemeente Maastricht bij aan te haken.

U bent hier