h

SP Maastricht aanwezig bij Jongerendebat in Centre Ceramique

7 september 2012

SP Maastricht aanwezig bij Jongerendebat in Centre Ceramique

Op 6 september was de afdeling Maastricht aanwezig bij het jongerendebat 'Morgen mag ik naar de Koningin' in Centre Ceramique.

Het debat werd georganiseerd door stichting Sphinx, de Maastrichtse jongerenraad en code043. Het debat werd geleid door Job Cohen en Svenja van Vondelen en richtte zich op jonge nieuwe stemmers, hun vragen en verwachtingen in het kader van de verkiezingen.

Na een debatronde, waaraan jong én oud meededen splitste het gezelschap zich op in projectgroepen, waarin men dieper inging op thema's als milieu en studiefinanciering. Na afloop presenteerden de projectgroepen hun beleidsvoorstellen aan de koningin (Job Cohen).

 

De SP Maastricht was aanwezig om te luisteren naar de verwachtingen en de mening van de jonge kiezers en om hun vragen te beantwoorden. Voor iedereen was er een 'goody-bag' met informatie over de standpunten van de SP over zaken als onderwijs en informatie over onze jongerenafdeling ROOD.

Het was een leerzame, geslaagde avond. De SP Maastricht was onder de indruk van de voorstellen die de jongeren deden en de bevlogenheid van de jonge aanwezigen over actuele politieke onderwerpen.

 

Reactie toevoegen

U bent hier