h

Nieuwe SP leden brengen bezoek aan Tweede Kamer

20 november 2012

Nieuwe SP leden brengen bezoek aan Tweede Kamer

500 nieuwe SP leden waren op 10 november jongstleden te gast bij de Tweede Kamer. Partijleider Jan Marijnissen opende de dag en Sjaak Bral (Haagse cabaretier, colomnist en schrijver) praatte de dag aan elkaar. 's Ochtens en 's Middags werden vele groepen rondgeleid en werden er discussies gehouden in diverse zalen in het gebouw.

Foto: Jan Marijnissen ontvangt borstbeeld van een jonge bezoeker.

De rondleiding ging via de Statenpassage, waar men die dag grotendeels vertoefde, naar de Oude Zaal/Rooksalon, de Handelingenkamer en de Plenaire Zaal. Tijdens de discussiebijeenkomsten kon men onder andere in gesprek gaan met Henk van Gerven over toegankelijke zorg en eerlijke premie. Met Sadet Karabulut, Arnold Merkies en Sharon Gesthuizen kon men het hebben over werk, armoede en de crisis. Harry van Bommel, Tiers Bakker en Henri Swinkels vertelden over de werkzaamheden van een volksvertegenwoordiger.

Foto: Emile roemer spreekt nieuwe leden toe.

Tussen de middag was er tijd voor een lunch, maar men kon ook op de foto met fractievoorzitter Emile Roemer, voor velen konden die broodjes daarvoor wel even wachten. De dag werd muzikaal omlijst door de SP-Huisband Spic’n Span en door De Règăhs. Rond vier uur kon men aan de borrel en luisteren naar de toespraak van Emile Roemer. En zo werden de nieuwe leden ingewijd.

Tekst en Foto's: Agnes Knipschild

 

Reacties

6 weken ben ik nu lid van de SP en waarom heb ik hierover niks gehoord? Zou hier graag naartoe gegaan zijn.

Hoi Romain,

Dat weet ik ook niet. Agnes vond het ook jammer de enige te zijn uit Maastricht. Misschien kun je haar mailen om te vragen hoe dit bij haar is gegaan? Maar het kan ook zijn dat je de volgende ronde uitgenodigd wordt. Kijk ook regelmatig op spnet.nl. Daar staan deze dagen ook aangekondigd.

Groetjes, tot morgen?

 

Reactie toevoegen

U bent hier