h

SP steunt actievoerende welzijnswerkers Trajekt

28 november 2012

SP steunt actievoerende welzijnswerkers Trajekt

Als blijk van steun is de SP Maastricht met zo’n 20 actievoerende welzijnswerkers van Trajekt op 22 november naar Arnhem getrokken. Abvakabo FNV organiseerde de actie met 100 welzijnswerkers uit het land op de plaats waar die dag de wethouders van de G32 vergaderden. Zij kregen 7000 getekende petities Welzijn-Nietzijn aangeboden met de oproep te stoppen met bezuinigingen op welzijn.

De G32 is een netwerk van een aantal grote steden waaraan de gemeente Maastricht meedoet. De Maastrichtse wethouder van welzijn Damsma kreeg bij deze gelegenheid in Arnhem bezoek van de welzijnswerkers uit Maastricht. Wethouder Damsma heeft onlangs voor Trajekt in Maastricht een bezuiniging aangekondigd van 1,1 miljoen euro. De wethouder vindt dat mensen zichzelf maar moeten redden. Juist met hulp en steun van welzijnswerkers lukt dat vaak ook. De SP is het met de welzijnwerkers eens dat dit niet kan zonder voldoende welzijnswerk in buurten. Maatschappelijk werk, jongerenwerkers, opbouwwerkers, straathoekwerkers, informatiepunten, begeleiders van activiteiten en vrijwilligers zijn hard nodig. Zij kennen de noden in de samenleving vanuit hun dagelijks werk. Zeker nu op allerlei andere voorzieningen ook bezuinigd wordt en voor meer mensen ten gevolge van de crisis uitsluiting dreigt.

Foto: Medewerkers Abvakabo voor het uitreiken van de petitie

Met de petities Welzijn-Nietzijn wordt niet alleen opgeroepen te stoppen met bezuinigingen op welzijnswerk. Ook wordt gepleit voor een goede CAO. Bijna 9.000 welzijnswerkers hebben in de afgelopen twee jaar hun baan al verloren en wie nog in de sector werkt heeft recht op behoorlijke arbeidsvoorwaarden.

De SP was er graag bij om de welzijnswerkers een hart onder de riem te steken.

Foto: Fractieleden Trajekt bij de presentatie van de nieuwe CAO Welzijn.

Reactie toevoegen

U bent hier