h

Dankzij onze wethouder Jack Gerats crisis bij Trajekt voorlopig opgelost

14 januari 2018

Dankzij onze wethouder Jack Gerats crisis bij Trajekt voorlopig opgelost

Uit dagblad De Limburger, 13 januari 2018.

 

Nieuw toezicht Trajekt

Trajekt, de welzijnsinstelling voor Maastricht en Heuvelland, heeft een nieuwe raad van toezicht.

Daarmee moet de rust binnen de organisatie terugkeren, na de zware bestuurscrisis eind vorig jaar. 

De nieuwe raad van toezicht wordt voorgezeten door oud-burgemeester Hub Meijers van Onderbanken. De andere toezichthouders zijn burgemeester Petra Dassen van Beesel en Mariëlle Heijltjes, hoogleraar leiderschap aan de Universiteit Maastricht. Van de vorige raad van toezicht keert alleen Marijn Rasenberg terug. 

De nieuwe raad van toezicht is in principe voor een half jaar benoemd. Zijn belangrijkste opgave is het aanstellen van een nieuwe (interim)bestuurder. 

Zowel de ondernemingsraad als de cliëntenraad van de welzijnsinstelling Trajekt hebben zich achter de nieuwe constellatie geschaard. 

Dat de problemen bij Trajekt daarmee in elk geval voorlopig opgelost lijken, is mede te danken aan de inmenging van de gemeente Maastricht, die eind vorig jaar twee bemiddelaars aanstelde om orde op zaken te stellen.

De crisis bij Trajekt begon vorig jaar november, na een hoogoplopend verschil van mening tussen de toezichthouders en de toenmalige interim-bestuurder over de samenwerking met welzijnsorganisatie Partners in Welzijn in Sittard-Geleen. 

De raad van toezicht besloot daarop de interim-bestuurder aan de kant te zetten. Dat leidde tot veel protest binnen de organisatie en leidde er uiteindelijk toe dat zowel de ondernemingsraad als de cliëntenraad en een meerderheid van het personeel het vertrouwen in de vorige raad van toezicht opzegden.

Reactie toevoegen

U bent hier