h

Klimaatrechtvaardigheid: wie betaalt de rekening?

11 oktober 2018

Klimaatrechtvaardigheid: wie betaalt de rekening?

Op donderdag 18 oktober organiseert de SP Sittard-Geleen een openbare bijeenkomst in de Hanenhof in Geleen met als thema "Klimaatrechtvaardigheid: wie betaalt de rekening?".

Op deze avond zal oud-gedeputeerde Bob Ruers, die voor Limburg onder meer de portefeuille voor klimaat onder zich had, uitleg geven over de stand van zaken over de energietransitie in Limburg. Wie daarbij de rekening betaalt is voor de Socialistische Partij daarbij een centrale vraag. 80% van alle vervuiling komt van de industrie en het zware vervoer, zoals scheepvaart en vliegverkeer, maar het heeft er alle schijn van dat de burger de rekening krijgt gepresenteerd. De SP verzet zich hier stellig tegen.

Korter douchen, zoals recent nog werd geopperd in de media, helpt niet om de energietransitie voor elkaar te krijgen. We zullen ingrijpende maatschappelijke keuzes moeten maken de komende jaren en daarbij met name de industrie en het zware transport hierop aanspreken.

Wil jij weten voor welke taken we staan en wat de voorstellen van de SP hierop zijn? Wil jij meepraten over de ingrijpende wijzigingen die op ons allen afkomen? Kom dan ook op donderdag 18 oktober, om 20:00 naar de Hanenhof op Herenhof 2 in Geleen.

Ik wil meteen van de gelegenheid gebruik maken om je een verklaring toe te laten komen van onze fractie in de Provinciale Staten. Zoals je weet zijn we onlangs uit de coalitie gestapt na een motie van afkeuring door GroenLinks, gesteund door coalitiepartijen PvdA en D66. De concrete aanleiding was de plaatsing van windmolens in Venlo. De bewoners zijn niet tegen windmolens, maar niet op de voorgestelde locaties in verband met hevige overlast. De SP staat aan de zijde van de bewoners, de rest van de partijen drukt hun zin door. Je leest de hele verklaring in de meegeleverde PDF.

https://sittard-geleen.sp.nl/nieuws/2018/10/klimaatrechtvaardigheid-wie-betaalt-de-rekening

Reactie toevoegen

U bent hier