h

De Provinciale Verkiezingen

4 maart 2019

De Provinciale Verkiezingen

Op 20 maart vinden de provinciale verkiezingen plaats. Wij rekenen op jouw stem voor een rechtvaardig Limburg. 

Alle Limburgers moeten betaalbaar en veilig kunnen wonen in goed bereikbare buurten. De provincie kan daarin een belangrijke rol spelen, maar kiest vaak voor de belangen van grote bedrijven. De afgelopen jaren dwong de SP stevige sociale keuzes af. Daar gaan we mee door.

Iedereen doet mee                                                                                                                                             We bestrijden achterstanden, bevorderen gezondheid, ondersteunen lokale initiatieven en zorgen voor voldoende werk.

Prettig en veilig wonen                                                                                                             Genoeg betaalbare en duurzame woningen. Geen verdere uitbreiding van vliegveld Beek en we blijven strijden tegen AWACS-herrie.

Bereikbare buurten                                                                                                                         De bus in elke buurt, betaalbare kaartjes en goede treinverbindingen naar Duitsland en België

Limburg groen                                                                                                                             Geen nieuwe megastallen. Minder vee, minder mest, minder stank. Meer natuur en minstens 10.000 nieuwe bomen. Een regionaal energiebedrijf. Windturbines alleen met draagvlak.

Ruimte voor sport en Cultuur                                                                                                      Steun voor sport in verenigingen en op scholen. Ieder kind leert zwemmen. Regionale talentenplannen en nieuwe Limburgse prijs voor popcultuur.

We hebben een mooi land. Maar premier Rutte en zijn regering maken ons mooie land steeds onrechtvaardiger. Want een samenleving waarin zorgverzekeraars miljarden over hebben, terwijl ziekenhuizen sluiten, is niet rechtvaardig. En grote vervuilers als Shell matsen terwijl onze energierekening de pan uit rijst, is ook niet rechtvaardig.

Ga daarom op 20 maart stemmen in de provinciale verkiezingen. Jouw provinciale stem voor de SP heeft de kans om Rutte weg te sturen en een linkse meerderheid in de eerste kamer te krijgen. 

‘’Wij zijn jouw stem. In jouw wijk. Jouw werk. Jouw wereld. Ik reken op je.’’ 

Lilian Marijnissen

Fractie voorzitter SP

Reactie toevoegen

U bent hier