h

Oproep SP Maastricht tot deelname aan demonstratie Limmel !

22 augustus 2021

Oproep SP Maastricht tot deelname aan demonstratie Limmel !

Oproep van SP Maastricht tot deelname aan demonstratie:
‘Géén Leeijen Loods in Limmel aan de Maas’
SP Maastricht steunt Protestactie Buurtnetwerk Limmel!

Deze demonstratie begint op a.s. zaterdag 28 augustus, om 11.00 uur bij het Lochtmanhuis, Populierweg 36 en blijft verder in de wijk Limmel. De inwoners van Limmel vinden de komst van een megaloods met een logistiek centrum op het tien hectare grote Tregaterrein bij de Noorderbrug de doodsteek voor de wijk, die al zoveel sociale problemen op haar bordje heeft. Aanvankelijk was het plan om op deze plek achthonderd woningen te bouwen en het buurtnetwerk hoopt met de demonstratie de projectontwikkelaar Leeijen Vastgoed op andere gedachten te brengen.

Het buurtnetwerk hoopt dat ook stadsgenoten van buiten de wijk naar Limmel komen om te demonstreren tegen het plan. Het is niet alleen een belang van Limmel, maar ook een stadsbelang. Niet alleen is dit de laatste grote plek waar de gemeente Maastricht nog op deze schaal grondgebonden woningen kan bouwen, de stad draait ook op voor de kosten van de wegenstructuur bij de Noorderbrug. Want daar zal ook iets moeten veranderen om de vrachtwagens naar de loods te krijgen.

De SP vindt dat het plan van een mega-loods op het Tregaterrein niet kan en mag doorgaan. Deze city hub past niet binnen de huidige gebiedsvisie. Woningbouw is daarvan de kern. De gemeenteraad heeft zijn steun daarvoor al uitgesproken. De Megaloods zal bovendien een grote toestroom van vrachtverkeer met zich meebrengen. Dat zet de verkeersafwikkeling van en naar de A2 en de Noorderbrug enorm onder druk. Met alle nadelen voor milieu en luchtkwaliteit voor de buurten aan beide kanten van de brug.

Kom dus ook op zaterdag 28 augustus om 11.00 uur naar het Lochtmanhuis, Populierweg 36 in Limmel.

Contact: Ariane Schut, 06-34998877

Reactie toevoegen

U bent hier