h

Ariane Schut is lijsttrekker voor SP bij komende gemeenteraadverkiezingen

26 september 2021

Ariane Schut is lijsttrekker voor SP bij komende gemeenteraadverkiezingen

Foto: SP

De ledenvergadering van de SP Maastricht heeft op 25 september de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 vastgesteld en Ariane Schut gekozen tot lijsttrekker. Ariane is sinds april 2018 actief in de Maastrichtse politiek voor de SP.

Jack Gerats (afdelingsvoorzitter SP Maastricht): “Ariane Schut was afdelingsvoorzitter van de SP Maastricht en is sinds september 2019 fractievoorzitter. Zij heeft meegewerkt aan de opbouw van een sterke en groeiende afdeling. Zij heeft zich ontwikkeld tot een deskundig en betrokken fractievoorzitter en tot ons boegbeeld voor een socialer Maastricht.  

De afgelopen raadsperiode heeft zij succesvol het woord gevoerd over diverse onderwerpen, waaronder wonen, leefbaarheid en armoede.”

Ariane Schut: “Het voelt als een hele eer om lijsttrekker te worden voor de SP. Samen met ons team gaan we campagne voeren en strijden. Wij willen Maastricht graag veel socialer maken. Want op de eerste plaats zijn we een partij van en voor mensen. We laten niemand aan zijn lot over en knokken voor de broodnodige verandering. We zullen ons vastbijten in voor onze inwoners belangrijke onderwerpen. De komende jaren liggen er voor onze stad grote opgaven op het gebied van wonen, gezondheid, leefbaarheid, klimaat en armoede. Onder leiding van een aantal rechtse kabinetten en coalities is de kloof tussen de politiek en de burgers gevaarlijk groot geworden. Bij velen is het vertrouwen verdwenen. Werk aan de winkel. SP Maastricht gaat zich vol inzetten voor een eerlijker en socialer fundament onder onze mooie stad. Menswaardig, gelijkwaardig en solidair.”

De top 10 van de kandidatenlijst van de SP: 

  1. Ariane Schut
  2. Jack van Gelooven
  3. Peter Vrehen
  4. Job Heusschen
  5. Maureen Alkema
  6. Stephanie Blom
  7. Tristan Borger
  8. Paul-Jan Heijnen 
  9. Lotte Berk
  10. Monique Claessens

 

Voor meer informatie

Jack Gerats, afdelingsvoorzitter

06-27850396

Ariane Schut, fractievoorzitter

06-34998877

 

 

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier