h

Bijeenkomst pensioenen met SP-kamerlid Bart van Kent

30 november 2021

Bijeenkomst pensioenen met SP-kamerlid Bart van Kent

Foto: SP

Grote zorgen over pensioenen tijdens bijeenkomst met SP-kamerlid Bart van Kent in Trefcentrum Wittevrouwenveld. Het tij moet gekeerd worden voor een goede oude dag.

Red ons huidige pensioenstelsel! Ons pensioenstelsel loopt gevaar. Pensioen is uitgesteld loon en we hebben recht op dat wat we gespaard hebben. Ouderen lopen daarbij in de huidige opzet veel inkomen mis. Al meer dan 10 jaren heeft er namelijk geen indexatie plaatsgevonden. Bij diverse fondsen werd er zelfs gekort. Allemaal gebaseerd op het sprookje dat de pensioenfondsen niet genoeg geld in kas zouden hebben om straks aan de verplichtingen te kunnen voldoen.

Dramatische daling koopkracht

Dan stijgen de kosten voor levensonderhoud elk jaar, momenteel zelfs bijna 5%. De gepensioneerde krijgt er niks bij en daalt dus dramatisch in koopkracht. Vele gepensioneerden met kleine pensioentjes, zakken zelfs door de armoedegrens. Door de nieuwe plannen van het kabinet raken steeds meer mensen verder van huis. In de tussentijd stijgt de waarde van de pensioenpot tot astronomische bedragen en graaien vooral de mensen aan de top.

De SP gaat actie voeren uitmondend in een groot protest in Utrecht op 12 februari 2022. We willen geen sloop van ons bestaande pensioenstelsel (een van de beste in de hele wereld), maar wel grote verbeteringen. Ook pensioen voor ZZP'ers en flexwerkers, verlaging van de AOW leeftijd, jaarlijkse indexatie van de pensioenen, compensatie van geleden verliezen, meer zeggenschap voor pensioenhouders, strijden tegen misstanden, eenvoudige regelgeving en een fatsoenlijk vroegpensioen. Dit is gemakkelijk te betalen uit de gigantisch grote gezamenlijke pensioenpot van ons Nederlanders.

Reactie toevoegen

U bent hier