h

SP zet de tanden in snelle afhandeling slachtoffers toeslagenaffaire !

2 november 2021

SP zet de tanden in snelle afhandeling slachtoffers toeslagenaffaire !

Foto: E.Corbee

Begin oktober las de SP in diverse media dat er al honderden gemeenten in Nederland waren overgegaan tot het vroegtijdig kwijtschelden van schulden van de slachtoffers van de toeslagenaffaire. De gemeente Maastricht behoorde daar nog niet toe. Terwijl er ook in onze stad een behoorlijk aantal slachtoffers wonen die financiële gevolgen ondervinden van deze toestand. Wij vonden dat ook Maastricht moest overgaan tot kwijtschelding en niet moest wachten op landelijke aanpak. Deze aanpak loopt namelijk slecht, te langzaam en wacht op wetgeving. Terwijl de toeslagen ouders in de shit zitten. Daarover schreven wij het college en betreffende wethouder een brief met het indringende verzoek, om in onze stad wel vaart te maken. We kregen antwoord. Gelukkig, Maastricht toont zich een sociale stad en gaat onze eigen slachtoffers deze maand nog helpen. Het duwtje in de rug van onze partij heeft daarbij zeker het verschil gemaakt. Minder afwachten? Meer SP!

Lees hieronder het antwoord van de wethouder.

 

Reactie toevoegen

U bent hier