h

SP Maastricht is solidair met de NS-medewerkers

31 augustus 2022

SP Maastricht is solidair met de NS-medewerkers

Foto: sp maastricht
Beste NS-medewerkers,
Julie staken en dat doen jullie niet zomaar. Zonder goed openbaar vervoer met voldoende collega’s staat Nederland stil. De werkdruk in de sector is torenhoog en de koopkrachtcrisis hakt er ook bij medewerkers flink in. Om het werk in het openbaar vervoer aantrekkelijk te houden voor bestaande en nieuwe collega’s zijn loonsverhogingen en betere arbeidsomstandigheden noodzakelijk. De SP steunt jullie eisen van harte en wil dat de NS in actie komt om de lonen te verhogen en de verschraling van het openbaar vervoer te stoppen.
 
We protesteerde samen met de Internationale Socialisten voor het station van Maastricht en kwamen jullie stakers ook persoonlijk een hart onder de riem steken op het stakingskantoor. Boodschappen, de energierekening, tanken en de huur, het wordt allemaal duurder waardoor steeds meer mensen in de knel komen. 1,3 miljoen mensen in Nederland dreigen de rekeningen niet meer te kunnen betalen en 1 op de 10 kinderen groeit volgend jaar op in armoede. Dit terwijl de economie groeit, grote bedrijven enorme winsten maken en de superrijken alleen maar rijker worden. Dit zorgt voor een grotere ongelijkheid en steeds meer problemen voor mensen. De kosten en de belasting die mensen betalen moeten omlaag en de grote bedrijven met veel winst en superrijken moeten hun eerlijke deel betalen.
 
We moeten investeren in ons openbaar vervoer en de mensen die daar werken. Beter en meer openbaar vervoer draagt ook een steentje bij aan het oplossen van onze problemen op het gebied van milieu en klimaat.
 
EEN SOCIAAL NOODPLAN IS NODIG
De kosten moeten omlaag en de lonen, uitkeringen en AOW omhoog. Steun deze actie van de SP via kostenomlaag.sp.nl of kom naar de landelijke actiedag op 17 september in Den Haag:  
 
• Wat: PrinsjesdagProtest!
• Wanneer: Zaterdag 17 september. Start om 13:00 uur.
• Waar: Koekamp in Den Haag.

Reactie toevoegen

U bent hier