h

Stephanie Blom

4 oktober 2022

Stephanie Blom

NIEUW BURGERRAADSLID SP MAASTRICHT  
We zijn trots op ons nieuwe burgerraadslid. Ze werd onlangs geïnstalleerd door de burgemeester en is ready to go. Het gaat om Stephanie Blom, inmiddels 33 jaar en geboren en getogen in het Brabantse Oss.
 
Wij introduceren haar graag kort  en bondig. Stephanie is enorm sociaal en betrokken bij de stad en komt actief op voor de inwoners. Ondanks haar voltijds baan als docente aan het University College Maastricht, is ze regelmatig te vinden bij grote manifestaties en vaak speelt ze daarin ook een actieve organiserende rol. Klassenstrijd en opkomen voor de onderdrukten zijn bij haar geen vage woorden uit een ver links verleden, maar haar met de paplepel ingegoten op de Brabantse geboortegrond van de SP. En daar is ze nog elke dag mee bezig.
 
Stephanie houdt de rest van de fractie scherp, is ideologische enorm sterk en staat haar mannetje c.q. vrouwtje als het erop aankomt. Ik herinner me menige stevige discussies, die vervolgens met een vrolijke, verbindende noot en een biertje of twee, tot een compromisbereid einde gebracht werden. Een rol die zij ook in de Maastrichtse raad wenst te vervullen.
 
Met een achtergrond in het recht en de geschiedenis, is ze steun en toeverlaat bij de SP Hulpdienst, het Huurteam Zuid-Limburg, en is actief binnen de Maastrichtse queer-beweging. Kortom, Stephanie is een jonge vrouw die met beide poten in de maatschappelijke klei staat, maar ook inhoudelijk haar steentje weet bij te dragen. En daardoor is zij, naar de mening van de gemeenteraadsfractie van de SP, een goede toevoeging aan de gemeenteraad van Maastricht.

Reactie toevoegen

U bent hier