h

Stephanie Blom vervangt Ariane Schut als raadslid SP Maastricht

15 november 2022

Stephanie Blom vervangt Ariane Schut als raadslid SP Maastricht

Foto: jack van gelooven

Ariane: “Weet dat ik de fijne samenwerking en ondersteuning van collega’s zeer heb gewaardeerd. Maastricht voelt meer dan ooit als ‘mijn’ stad. Ik ga u allen ook missen, maar voel dat dit een goed besluit is”

Ariane Schut vertrekt uit de gemeenteraad van Maastricht. Na een aantal jaren van grote betrokkenheid en grote inzet voor de lokale politiek, geeft zij vanwege drukke werkzaamheden, het stokje over aan Stephanie Blom.

Graag wil ik ons nieuwe raadslid Stephanie bij u introduceren. Het korte verhaal: het is een pittige socialist. Lange tijd dacht ze te fanatiek te zijn voor de SP. Nou, dat zegt genoeg. Stephanie Blom is 33 jaar en geboren en getogen in het Brabantse Oss, ook de geboortegrond van onze SP.

Stephanie is enorm sociaal en betrokken bij de stad en komt actief op voor de inwoners. Ondanks haar voltijds baan als docente aan het University College Maastricht, is ze regelmatig te vinden bij grote manifestaties. Vaak speelt ze daarin ook een actief organiserende rol. Klassenstrijd en opkomen voor de onderdrukten zijn bij haar geen vage woorden uit een ver links verleden maar haar met de paplepel ingegoten. En daar is ze nog elke dag mee bezig.

Stephanie houdt ons scherp, is ideologische enorm sterk en staat haar mannetje c.q. vrouwtje als het erop aan komt. Met een achtergrond in het recht en de geschiedenis, is ze steun en toeverlaat bij de SP Hulpdienst, het Huurteam Zuid-Limburg, en binnen de Maastrichtse queer-beweging. Kortom, Stephanie is een jonge vrouw die met beide poten in de maatschappelijke klei staat, maar ook inhoudelijk haar steentje weet bij te dragen. En daardoor is zij, naar de mening van de fractie van de SP, een goede toevoeging aan de gemeenteraad van Maastricht.

Reactie toevoegen

U bent hier