h

Energie nationaliseren

31 januari 2023

Energie nationaliseren

Foto: Ernst Roelofs

In 2009 verkochten politieke partijen in Provinciale Staten onze energievoorziening voor een habbekrats. Nu betalen mensen via de belastingen miljarden voor een prijsplafond zonder dat de politiek daar enige zeggenschap voor terugeist. 

Dat kan en moet anders!

Op 14 januari 2023 lieten SP’ers in het hele land zien hoe. Door de zeggenschap over onze energie terug te eisen. Met eigen provinciale energiebedrijven en door onze energiebedrijven te nationaliseren. Zo waren we met alle afdelingen van Zuid-Limburg te gast in Mariaberg, een wijk in Maastricht. Daar hebben we petities opgehaald, met mensen gesproken aan de tent en geflyerd. Ondanks het slechte weer was het prima dag en vooral fijn om met zo'n  grote groep actie te voeren. 

Doe ook mee en kom 11 februari naar ons volksprotest, zie: sp.nl/volksprotest

Reactie toevoegen

U bent hier