h

Volksprotest in Amsterdam op zaterdag 11 februari

27 januari 2023

Volksprotest in Amsterdam op zaterdag 11 februari

Foto: jack van gelooven

Beste SP'er, 

De afdelingen van Zuid-Limburg organiseren een gratis busreis naar het Volksprotest.

Op zaterdag 11 februari vindt het Volksprotest plaats in Amsterdam. Onze energie hoort niet thuis op de markt, daarom komen we samen in actie en zeggen wij: verlaag de rekening en nationaliseer onze energie. De Zuid-Limburgse afdelingen hebben samen een bus regeld. Opstappen kan vanuit Maastricht, Heerlen en Urmond. In Maastricht vertrekken we om 8.30, vanaf de achterzijde van het station. Iedereen kan gratis mee. Dus nodig ook kennissen, vrienden en sympathisanten voor het nationaliseren van de energie mee!  Aanmelden voor deze bus: stuur een email naar j.heusschen@maastrichtuniversity.nl

Steeds meer mensen kunnen hun energierekening niet betalen. Daarom organiseert de SP op zaterdag een Volksprotest in Amsterdam. Terwijl mensen in de kou zitten, maken Essent, Eneco en Vattenfall samen een miljard euro winst per jaar. In plaats van dat dit geld wordt gebruikt om de rekeningrekening te verlagen, wordt dit verdeeld onder de aandeelhouders. Dit moet anders en dit kan anders!

Al meer dan 112.000 mensen zijn het met ons eens om onze energie te nationaliseren en tekende de Volkspetitie, en de teller loopt nog steeds op. Als we de politiek echt willen overtuigen moeten we dit samen doen. Nu is het tijd voor een volgend moment, een Volksprotest. Samen pakken we de zeggenschap over onze energie terug en verlagen we de rekening.

Het Volksprotest start zaterdag 11 februari om 13.00 uur op het Beursplein in Amsterdam. Na een podiumprogramma zal er een mars worden gelopen door Amsterdam. Om 16.00 uur zal de bus terugrijden naar Limburg.

Met strijdbare groet, 

Job Heusschen

afdelingsvoorzitter SP Maastricht

0624765100

Reactie toevoegen

U bent hier