h

Energie Manifest Limburg aangeboden

9 maart 2023

Energie Manifest Limburg aangeboden

Foto: Ernst Roelofs

Door de komende tien tot vijftien jaar alle huishoudens in Limburg van zonnepanelen te voorzien kan onder meer ook de energiearmoede worden aangepakt. Dat is de overtuiging van de SP Limburg die donderdagochtend een eigen energiemanifest heeft gepresenteerd.

Volgens Jorge Wolters Gregorio, lijsttrekker van de SP bij de komende Statenverkiezingen op 15 maart, is het plan haalbaar en betaalbaar. „Op zo’n dertig procent van de daken in Limburg liggen al zonnepanelen. Dan blijven er volgens ons nog zo’n 350.000 daken over. We denken dat er ongeveer anderhalf miljard voor nodig is om daar zonnepanelen op te leggen. Dat is terug te verdienen als de opbrengst naar een op te richten Limburgs energiebedrijf vloeit. In het begin zouden we voor de investeringen ook gebruik willen maken van subsidies van het Rijk en Europa.” Hij wil beginnen bij de huizen van huishoudens met een laag inkomen.

Wolters Gregorio hoopt voor het plan steun te krijgen in de Staten.

Reactie toevoegen

U bent hier