h

Verkiezingscongres succesvol

29 september 2023

Verkiezingscongres succesvol

Foto: jack van gelooven

Op het 28ste congres van de SP heeft de partij het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst vastgesteld voor de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november. Honderden afgevaardigden van afdelingen van de SP kwamen samen om de laatste aanpassingen aan het programma te maken.

SP Maastricht was er uiteraard ook bij en had een aantal mooie bijdragen en suggesties om het verkiezingsprogramma nog scherper en completer te maken. SP-leider Lilian Marijnissen: ‘Met deze sterke lijst met kandidaten en dit prachtige programma zijn wij klaar voor de verkiezingen. Veel politici spreken nu over bestaanszekerheid maar het gaat om de concrete oplossingen. Daarom lanceren wij het manifest ‘Een tegen tweedeling’ en roep ik partijen op om zich hierover uit te spreken. Zodat mensen op een partij kunnen stemmen waar ze na 22 november ook nog wat aan hebben.’

Verder deed Marijnissen in haar toespraak een oproep om de bezuinigingen op de zorg van tafel te halen en de salarissen van politici te verlagen en hun wachtgeldregeling gelijk te trekken met de WW voor gewone mensen.

Reactie toevoegen

U bent hier