h

vanaf 27 februari a.s. nieuw burgerlid SP Fractie: Youri van Mullem

15 februari 2024

vanaf 27 februari a.s. nieuw burgerlid SP Fractie: Youri van Mullem

Foto: jack van gelooven

Installatie nieuw burgerraadslid Youri van Mullem op 27 februari a.s. 

Ons nieuwe burgerraadslid Youri van Mullem, geboren te Arnhem, komt uit een echt arbeiders milieu. Toen hij in Arnhem bij zijn moeder opgroeide kwam Youri al vroeg in aanraking met de Socialistische Partij, het duurde echter nog jaren voordat Youri daadwerkelijk politiek actief werd. In 2021 verhuisde Youri naar Maastricht om zijn studie European Studies te beginnen. In Maastricht kwam Youri in het Jekerkwartier te wonen waar hij al snel een verbintenis met de stad voelde.

Bij European Studies werd Youri bekend met de Europese politiek en leerde hij vele praktische zaken rondom beleidsvorming en het politieke proces. Tijdens deze studie, werd Youri politiek actief en naar aanleiding van zijn eigen ervaringen in het leven, wilde Youri graag iets betekenen voor mensen zoals hem en zijn familie. Al snel vond hij deze mogelijkheid bij de Socialistische Partij en draagt hij sinds 1,5 jaar actief bij aan onze strijd in zowel de fractie als in de kadergroep. De klassenstrijd is hierbij voor Youri het belangrijkst.

Met toetreding tot de raad als burgerraadslid hoopt Youri een verschil te maken voor de inwoners van Maastricht en met name voor de inwoners die het wat moeilijker hebben. Ook ziet Youri de raad als ultieme leerschool voor zijn toekomstige ambities in Brussel, waar hij ooit een functie als MEP in het Europees Parlement hoopt te bekleden.

Reacties

Youri is nu al een waardevolle aanvulling op ons team en strakjes als burgerlid kan hij nog meer betekenen.

Reactie toevoegen

U bent hier