h

Uitnodiging Samenspraak 17 april

27 maart 2024

Uitnodiging Samenspraak 17 april

Foto: jack van gelooven
Woensdag 17 april a.s. filmvertoning I, DANIEL BLAKE
Een protestschreeuw om gewone menselijkheid

Inloop 19.00 uur locatie Stadnomaden - Stellendaal 15 de Heeg 

schrijf je in: jackvangelooven@hotmail.nl

De 59-jarige Daniel Blake heeft bijna zijn hele leven als meubelmaker gewerkt in het noordoosten van Engeland. Tot hij een hartaanval krijgt en voor het eerst van zijn leven een beroep op de staat moet doen. Hij probeert zich een weg te banen door het onpersoonlijke en bureaucratische uitkeringssysteem. Hij kruist het pad van de alleenstaande moeder Katie en haar twee jonge kinderen, Daisy en Dylan. Katie's enige kans om te ontsnappen aan een hostel voor daklozen, is door een flat te accepteren 450 km verderop. Daniel en Katie bevinden zich in niemandsland, gevangen in de bureaucratische rompslomp van in dit geval het hedendaagse Groot-Brittannië.  Ze steunen elkaar en vinden samen hun waardigheid terug. Zoals we gewend zijn van regisseur Loach neemt hij het op voor de gewone man die stand moet houden in de hedendaagse samenleving. Humor, warmte en wanhoop gaan hand in hand en maken van I, DANIEL BLAKE een oprechte, en uiterst innemende film. 

Bij Stichting Stadsnomaden in de voormalige lagere school 
Stellendaal 15  6228 GC  De Heeg - Maastricht

Reactie toevoegen

U bent hier