h

Helaas geen zetel in Europa, maar we vechten door!

10 juni 2024

Helaas geen zetel in Europa, maar we vechten door!

Ontzettend bedankt! Dat is wat wij jullie allereerst willen zeggen. Want zijn we trots op alle mensen die SP hebben gestemd. 

De afgelopen weken zagen we talloze SP’ers gezien die op straat stonden en met mensen in gesprek gingen over onze plannen voor een ander Europa. Heel veel mensen hebben een donatie gedaan voor onze verkiezingscampagne en daarmee de SP en onze idealen vooruitgeholpen. Er waren ongelofelijk veel berichten van mensen die SP hebben gestemd of gingen stemmen. We zijn zo ontzettend trots op jullie!

Het lijkt er helaas op dat we deze keer onze zetel in het Europees parlement nog niet terug zullen krijgen. Als op zondag alle stembussen in heel Europa zijn gesloten, weten we de uitslag pas definitief. Na de zondag hebben we helaas deze keer definitief geen zetel in Europa 

We zijn aan het bouwen aan een grote sterke SP. Dat gaat gewoon door. En dat is keihard nodig, want het nieuwe kabinet geeft cadeautjes aan de rijken, maar bezuinigt op de zorg, schaft het eigen risico niet af, verlaagt de huren niet en verbreekt talloze verkiezingsbeloftes.

Daarom vandaag een belofte een opdracht aan ons allemaal: de PVV, BBB, NSC en VVD kunnen stevige en scherpe oppositie van ons verwachten! Vóór een politiek van herverdelen van de welvaart, in plaats van verdelen van de samenleving. En vóór de werkende klasse. Reken er maar op.

We zijn realistisch over waar nu staan, maar ontzettend optimistisch over de toekomst. Jullie inzet van de afgelopen weken bevestigt dat gevoel dubbel en dwars!

Strijdbare groeten,

Ook namens Jimmy Dijk en Gerrie Elferink ,

SP Maastricht

Reactie toevoegen

U bent hier