h

Einde zwembad De Dousberg

3 februari 2006

Einde zwembad De Dousberg

De SP is verontwaardigd, omdat Maastricht de sterfhuisconstructie voor zwembad De Dousberg versneld inzet.

Dat is de kop van het stuk, dat wij schreven in april 2005 op deze website, omdat het buitenbad toen werd gesloten. Inmiddels hebben we actie gevoerd en zijn gelukkig meer partijen zich ervan bewust, dat zwembad De Dousberg voor Maastricht West een belangrijke recreatieve, sportieve maar ook gezonde functie heeft. Daarom is in de raadsvergadering van juni 2005 besloten zwembad De Dousberg voor nog vijf jaar actueel, met een goede bedrijfsvoering open te houden.

Daar kwam in de raadsvergadering van 21 februari jl. alweer de klad in. Want onder leiding van het CDA is ingezet op een nieuw zwembad bij De Geusselt en zal er daarna gekeken worden of er nog wel zwembehoefte is in Maastricht West. Tot de opening van het zwembad bij De Geusselt zal er niet meer geïnvesteerd worden in zwembad De Dousberg. En dan durft de wethouder nog te zeggen, dat er geen sterfhuisconstructie is ingezet.

Op aandringen van Jacqueline Gabriël is een voorzichtige toezegging gedaan voor behoud van een zwembad in West. Of dit De Dousberg zal worden is dan maar zeer de vraag. En als de Dousberg eenmaal dicht is, zal er wel geen geld meer zijn voor een nieuw zwembad, want dat geld is nodig voor alle prestigieuze grote projecten. Namens alle gewone zwemliefhebbers willen we zowel het CDA als de PvdA en de Seniorenpartij voor dit geneuzel bedanken.

Ivo Tillie
(burgerlid SP-fractie)

U bent hier