h

SP op straat in gesprek over Europa

8 februari 2007

SP op straat in gesprek over Europa

Op de dag van de herdenking van het 15-jarig bestaan van het Verdrag van Maastricht 7 februari ging de SP op straat met het publiek in gesprek over de toekomst van Europa en de Europese Grondwet. Het publiek kon de aanwezigheid van de SP op de Markt en Plein 1992 als tegenhanger van de prominente en besloten viering in het stadhuis en provinciehuis zeer waarderen.

Terwijl de media berichtten over de geringe belangstelling van het publiek voor de herdenking, was dat bij de SP op straat toch anders. Het publiek had inderdaad weinig belangstelling voor de viering, maar wel belangstelling voor Europa. De speciaal voor deze gelegenheid gemaakte pamfletten werden belangstellend in ontvangst genomen. Met name over de gang van zaken rond de Europese Grondwet na het Nederlandse NEE bij het referendum in 2005 uitte men teleurstelling. "Ik ben toen serieus gaan stemmen, maar heb nu het gevoel dat het voor de show was"; aldus een reactie uit het publiek. Hiermee werd treffend de teneur aangegeven over wat de SP hoorde over Europa en de Europese Grondwet. Het referendum werd door velen gezien als een moment van betrokkenheid bij Europa.

In het pamflet roepen we de mensen op zich te blijven informeren over Europa en de ontwikkelingen te blijven volgen. Bij de SP kan dat met de informatie uit ons uitgebreid Europa-dossiers, zoals de SP-nota "Een beter Europa begint nu", opinies en standpunten.

U bent hier