h

Schoonmakers AZM in actie

27 maart 2007

Schoonmakers AZM in actie

De schoonmakers van het AZM zijn boos. Hun nieuwe werkgever ISS wil dat ze een verpleegafdeling schoonmaken in nog maar 3 uur en 45 minuten. Bij hun huidige werkgever Hago staat voor ditzelfde werk nu 7 uur.

De schoonmakers vrezen dat daardoor veel mensen overbodig worden en het ziekenhuis minder schoon wordt. Ze eisen dat de wet- en regelgeving en de CAO schoonmaak worden nageleefd. Dat betekent dat de contracten van het vorige schoonmaakbedrijf ongewijzigd en inclusief reiskostenvergoedingen, jubileumrechten en werktijden moeten worden voortgezet. Tevens willen ze in het nieuwe contract niet het éénzijdig wijzigingsbeding waarmee de werkgever de contracten naar believe en zonder instemming van de schoonmakers kan wijzigen.

Ze eisen van het AZM dat deze voor een schoon ziekenhuis ook een fatsoenlijke prijs betaald. Ze willen daarom inzicht in de afspraken tussen AZM en ISS.

Genoeg redenen voor FNV Bondgenoten om deze week met de schoonmakers actie te voeren vóór behoud van werk en arbeidsvoorwaarden. De actievoerders delen tijdens het bezoekuur schoonmaakkits (poetsdoekje en schuursponsje) uit aan bezoekers, onder het motto: “Neem alvast een schoonmaakkit, want binnenkort mogen jullie de troep zelf opruimen”.

U bent hier