h

SP stelt vragen over openstelling zwembad

1 mei 2007

SP stelt vragen over openstelling zwembad

De SP stelde de volgende schriftelijke vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders:

Aan het College van Burgemeester en Wethouders van Maastricht.

Betreft: Vragen in het kader van art 37a Vragenuur van het Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de gemeenteraad van Maastricht. Aansluitend aan de collegevergadering d.d. 01 mei 2007.

Onderwerp: Openen buitenbad Zwembad de Dousberg.

Het is voor de SP fractie onvoorstelbaar dat de buitenbaden van openbaar Zwembad de Dousberg bij de huidige weersomstandigheden gesloten zijn. Daar komt nog bij dat de kinderen van het basis- en voortgezet onderwijs vrij van school hebben in verband met de meivakantie.

In Dagblad De Limburger van 28-04-2007 lezen wij in de rubriek ”Allebonneur” dat het buitenbad van Zwembad Mosaqua in Gulpen wèl open is en al een topdag heeft gehad met 1800 bezoekers en de afgelopen dagen gemiddeld 800 zwemmers en zonaanbidders heeft mogen begroeten.

De SP stelt de volgende vragen aan de wethouder en portefeuillehouder van het College:

  • Waarom geeft u burgers niet de gelegenheid bij de weersomstandigheden van de afgelopen weken gebruik te kunnen maken van het buitenbad en de ligweiden van Zwembad de Dousberg ?
  • Waarom laat u de enorme kansen liggen die de weersomstandigheden van de afgelopen weken geboden hebben en bij opening van het buitenbad hadden kunnen zorgen voor extra bezoekers van Zwembad de Dousberg?
  • Wat gaat u doen zodat bij gunstige weersomstandigheden met onmiddellijke ingang het buitenbad van Zwembad de Dousberg open gaat?
  • Waarom kan Zwembad Mosaqua wèl het buitenbad openen en zou dat bij Zwembad de Dousberg in Maastricht niet kunnen?

Tevens maken wij bij de behandeling gebruik van het stellen van aanvullende mondelinge vragen.

SP-fractie:
Leny Eijssen
Ivo Tillie
John Gunther

U bent hier