h

Geduld Leonidas is op, dat van de SP ook

28 juli 2007

Geduld Leonidas is op, dat van de SP ook

Bij voetbalvereniging Leonidas raakt het geduld met de gemeente op. Dat geldt ook voor de SP. Naar aanleiding van het bericht in Dagblad De Limburger van afgelopen donderdag, heeft de fractie meteen een bezoek gebracht aan de voetbalvereniging om de situatie ter plekke te beoordelen.

Een oefenveld waar nauwelijks gras op groeit, laat staan dat er op gevoetbald kan worden.

Hierdoor moeten de andere wedstrijdvelden te intensief gebruikt worden voor de trainingen. Waardoor deze wedstrijdvelden weer vaker afgekeurd worden door de consul van de KNVB.

Vervolgens kunnen de spelers van de jeugdelftallen van de thuisclub en de bezoekende club geen wedstrijd spelen. De jeugd die wel heeft getraind en zich verheugd op het spelen van een wedstrijd moeten met hun ouders naar huis gestuurd worden. Dit tot grote frustratie van de wedstrijdcoördinatoren, scheidsrechters, vrijwilligers en bestuur.

Jarenlang is de vereniging al in gesprek met de gemeente en vraagt hulp en tegemoetkoming voor de oplossing van dit nijpende accommodatieprobleem.

Kinderen die willen voetballen en dus willen sporten zijn er meer dan genoeg. Leonidas heeft een wachtlijst van maar liefst 70 jeugdspelers. “Daar zou de gemeente hartstikke blij mee moeten zijn en er alles aan doen om het voetballen voor deze kinderen mogelijk te maken. Maar de gemeente doet niets, behalve dan 6 jaar lang praten over een kunstgrasveld. De gemeente kan wel mooi in alle toonaarden roepen hoe belangrijk sport is voor met name de jeugd. Maar geloofwaardig klinkt dat niet als ik hoor en zie wat hier gebeurd”; aldus fractievoorzitter Eijssen.

Ook het groot onderhoud is verbazend slecht geregeld. Hebben de vrijwilligers vanochtend net de krijtstrepen getrokken voor een toernooi van a.s. zaterdag. Komt even later de gemeente het gras maaien. Weg zijn de krijtstrepen en kunnen de mensen weer opnieuw beginnen. Los van wat dit de club weer extra kost. En dit komt omdat de gemeente twee weken te laat is begonnen met het groot onderhoud. Terwijl het toernooi bij de gemeente bekend was. Op brieven krijgt de club taal nog teken van de gemeente.

Het geduld van de SP is ook op. Op de valreep heeft Leonidas nu ze de noodklok luidt vanochtend een uitnodiging gekregen voor een gesprek a.s. maandag met de ambtenaren van de afdeling sport. De fractie wacht net als de club nog een keer de uitkomst van dit gesprek af.

Stemt dit onvoldoende tot tevredenheid, dan vraagt de SP zodra wethouder Winants terug is van vakantie opheldering bij het eerstevolgende vragenuur.

U bent hier