h

ROOD in actie voor meer fietsenrekken aan station

8 juli 2007

ROOD in actie voor meer fietsenrekken aan station

ROOD Maastricht jong in de SP heeft schoon genoeg van het tekort aan fietsenrekken aan het station. Op maandag 09 juli onderneemt ROOD Maastricht actie tegen de fietsenchaos op het station en vóór meer fietsenrekken. Al maanden lang is het een ontzettende bende bij de fietsenrekken voor het station aan de kant van de binnenstad. ROOD heeft herhaaldelijk tellingen gedaan rond het station. Hieruit blijkt dat er circa 300 fietsenrekken te weinig zijn.

Door de verwachte toename van treinreizigers zal het tekort alleen maar toenemen. Met name als over twee maanden het nieuwe studiejaar begint.

In een brandbrief aan het College van B&W geeft ROOD een aantal eenvoudige suggesties voor het oplossen van dit probleem. Zoals het fors uitbreiden van het aantal fietsenrekken. Dat is snel en gemakkelijk te realiseren op de enorme onbenutte ruimte van het stationsplein. Dan kan ook de al maanden durende chaos van wees- en zwerffietsen opgeruimd worden. Ook de mogelijkheid van gratis fietsenstallingen is een oplossing.

De SP jongeren vragen het College vóór het nieuwe studiejaar het aantal fietsenrekken uit te breiden. Wanneer het plaatsen van de nodige fietsenrekken voor de start van de INKOM op 21 augustus geregeld zou zijn, kan de stad Maastricht een betere indruk geven bij de nieuwe lichting studenten. De situatie op dit moment is absoluut niet sjiek en sjoen en is geen goed visitekaartje voor de stad Maastricht.

Op maandag 9 juli houdt ROOD Maastricht tussen 08.00 en 11.00 uur een flyeractie aan het station. Wilt u reageren of heeft u suggesties? Wij horen het graag van u via dit formulier.

U bent hier