h

SP pleit voor natuurijs

5 januari 2009

SP pleit voor natuurijs

Het koude weer heeft ervoor gezorgd, dat veel mensen staan te popelen om eindelijk weer eens op natuurijs te kunnen schaatsen. Dat kon de afgelopen week al op veel plaatsen in Nederland en ook in Limburg. Helaas nog niet in Maastricht. De SP heeft wethouder van sport Winants gevraagd ook voor Maastricht te regelen dat natuurijs beschikbaar is voor het publiek.

Het ouderwetse gezellige schaatsen op natuurijs met koek en zopie leeft weer helemaal op en heeft niets aan aantrekkingskracht verloren.
De SP vindt dat in Maastricht veilig en op verantwoorde wijze geschaatst moet kunnen worden op natuurijs. Voor open water zoals de Geusseltvijver is een ijsmeester nodig, die het ijs vrij geeft, zodra het dik genoeg is.
Aangezien de weersvoorspellingen voor de komende weken nog steeds veel vorst voorspellen kan gekeken worden wat nog op de korte termijn gedaan kan worden. Bijvoorbeeld het sportveld aan de Prins Bisschopsingel tegenover de Tapijnkazerne is een uitstekende lokatie en kan op eenvoudige wijze tot schaatsbaan gaan dienen.

Het is jammer dat de gemeente niet al in de kerstvakantie actie heeft ondernomen zodat de jeugd had kunnen genieten van dit echte Nederlandse volksvermaak.
We gaan er vanuit, dat wethouder Winants er net zo over denkt en zo snel mogelijk voor de Maastrichtse schaatsers een schaatsvoorziening weet te regelen. Dit past immers ook goed in het beleid van de gemeente om de sport in de breedte en bewegen in het algemeen te stimuleren.
Daarnaast kan hiermee een goede impuls gegeven worden aan de schaatssport in Limburg, die ver achterblijft bij de overige provincies.

U bent hier