h

ROOD pakt Eurotonde in

29 mei 2009

ROOD pakt Eurotonde in

ROOD pakt Eurotonde in

ROOD, jong in de SP, afdeling Maastricht, heeft in aanloop naar de Europese Verkiezing van 04 juni aanstaande, gisterenavond donderdag 28 mei om 23:00 de ‘Stars of Europe’ op de ‘Eurotonde’ ingepakt met behulp van spandoeken.
rood1

Mathijs Vermeulen, woordvoerder van Rood Maastricht: "Met deze actie laten we zien dat we de macht vanuit Brussel willen inperken. Brussel krijgt namelijk steeds meer bevoegdheden op gebieden waar wij van vinden dat die door Nederland zelf geregeld kunnen worden."

Ook wil ROOD voorkomen dat Europa een Verenigde Staten van Europa wordt, vandaar het doek met de tekst ‘Geen Superstaat Europa’.
rood2
Niet alleen ROOD en de SP willen dat, maar ook de meerderheid van de Nederlandse bevolking, getuige de uitslag van het Referendum over de Europese Grondwet in 2005. 61.6 % Procent van de kiesgerechtigden stemde tegen deze grondwet.

Het is overigens niet zo dat ROOD tegen Europa is. "We zijn vóór Europese samenwerking om onder andere de welvaart te garanderen. Waar het ons om gaat is dat Brussel te veel bevoegdheden krijgt en steeds meer wetten doorvoert in Nederland, dáár strijden wij tegen."

Op last van de politie is het doek na korte tijd verwijderd. De politie stond helaas niet open voor een toelichting op de actie.
rood3

U bent hier