h

Steunbetuiging voor werknemers Sphinx

21 juli 2009

Steunbetuiging voor werknemers Sphinx

De SP Maastricht heeft vandaag met een brief steun betuigd aan de werknemers van de Sphinx. De steunbetuiging werd uitgedeeld bij de poort van de fabriek in de Beatrixhaven tijdens de wisseling van de dienst.
“Zoals altijd zal de hardste strijd voor behoud van werk en behoud van de fabriek gevoerd worden door de werknemers zelf. Dat verdient steun en bemoedigende woorden voor nu en de komende moeilijke tijd”, aldus SP fractievoorzitter Leny Eijssen.

De werknemers hebben er alles aan gedaan een van de modernste sanitairfabrieken van de wereld goed draaiende te krijgen. Met de bedoeling minstens 10 jaar te kunnen produceren en te kunnen werken. Met recht mogen de fabrieksarbeiders daar trots op zijn. Het valt niet te begrijpen dat ergens ver weg door Sanitec met één pennenstreek hier een einde aan wordt gemaakt.

Aan de poort kregen we van verschillende werknemers een eerste reactie op de situatie.
Sommigen zeggen ronduit drie jaar voor de gek gehouden te zijn. Sommigen vonden het beter nu nog niets te zeggen omdat er nog stevig onderhandeld gaat worden met de directie.
Anderen denken dat het doek definitief gevallen is en zijn bezorgd of er nog een goed sociaal plan uit te halen is, maar hopen tegelijkertijd dat het niet zover hoeft te komen.

De reacties bevestigen de twijfel aan de oprechtheid van de bedoelingen die Sanitec heeft gehad met de mensen die er werken en met het opzetten van deze nieuwe fabriek.
Over een week gaat de fabriek wegens vakantie en groot onderhoud drie weken dicht.
De bedoeling is dat daarna de productie weer wordt opgestart.

De SP wenst de werknemers, de OR en de vakbonden veel succes met de strijd voor behoud van werk en behoud van de fabriek.

U bent hier