h

100 man bij de eerste FNV manifistatie voor behoud van de AOW bij de Platte Zoal

8 oktober 2009

100 man bij de eerste FNV manifistatie voor behoud van de AOW bij de Platte Zoal

De manifestatie- georganiseerd door de FNV-vakbonden en ondersteund door de SP- werd bezocht door vastberaden actievoerders.
AOW1
Op het laatste moment was ook besloten om in Maastricht een manifistatie te houden. Aan deze oproep hadden zich ongeveer 100 man gehoorgegeven, er waren mensen van Pro-rail, de ENCI, SAPPI, MOSA aanwezig, de SP was aanwezig met raadsleden en actievoerders.
De menigte werd toe gesproken door een bestuurslid van de FNV.
aow2

Donner wil de AOW-leeftijd verhogen van 65 naar 67. 'Vanwege de crisis', maar deze maatregel is ongewenst, onzinnig en onnodig. De crisis waar we nu mee te maken hebben is veroorzaakt door verkeerde beslissingen door politici en zakkenvullers aan de top. De rekening wordt echter bij het volk neergelegd, die er niets mee te maken had.

Het kabinet denkt dat ze de verhoging van de AOW-leeftijd wel even erdoor kunnen duwen, ook al blijkt uit verschillende enquetes dat 70% van de Nederlandse bevolking vindt dat de AOW leeftijd
van 65 jaar moet blijven. De SP voert, samen met de vakbonden én met alle mensen die Bos en Balkenende hiermee niet willen laten wegkomen, KEIHARD actie tegen deze asociale en onnodige plannen. Help ons mee! www.65blijft65.nl

U bent hier