h

Geen cent extra naar WK wielrennen

17 augustus 2011

Geen cent extra naar WK wielrennen

De SP in de gemeenteraad van Maastricht is fel gekant tegen een eventuele hogere bijdrage van de stad aan de Stichting WK Wielrennen Limburg 2012.
Dat geldt ook voor het extra bedrag van €100.000,- dat B&W wil uittrekken in de begroting voor evenementen dat bedoeld is als extra ondersteuning van onder andere het WK wielrennen in 2012. We hebben ons bij de behandeling van de kadernota in juni hier al tegen uitgesproken.

De Stichting WK Wielrennen Limburg 2012 heeft meer dan een jaar lopen ruziën over de structuur van de organisatie, de bezetting van hoge functies en teveel geld uitgegeven aan de reis naar Melbourne. De Stichting wist en weet dat ze een tekort op de begroting zelf moet oplossen.

“Maastricht bezuinigt op een rampzalige manier op de voorzieningen uit de WMO. Bij gehandicapten en ouderen worden de scootmobielen letterlijk onder hun benen weggehaald door de gemeente. Als het aan de SP ligt gaat er geen ene Eurocent meer naar het WK wielrennen. Genoeg is genoeg”; aldus Leny Eijssen, fractievoorzitter in de raad.

Maastricht heeft in 2009 €250.000,- toegezegd bij te willen dragen aan het WK Wielrennen 2012. We hebben B&W om opheldering gevraagd over het tekort op de begroting van de Stichting WK Wielrennen en waar tot nu toe het geld aan is uitgegeven.

U bent hier