h

SP Maastricht aanwezing op INKOM infomarkt

24 augustus 2012

SP Maastricht aanwezing op INKOM infomarkt

Op donderdag 23 augustus is SP Maastricht aanwezig geweest op de INKOM infomarkt om campagne te voeren.

De infomarkt is een vast onderdeel van de INKOM, de jaarlijkse introductieweek voor nieuwe studenten in Maastricht. Verschillende organisaties, partijen en stichtingen krijgen de kans om de nieuwe studenten te informeren over hun activiteiten en het belang daarvan.

De SP deelde de verkiezingsfolder en welbekende 'SPonsjes' uit en had een promo-kraam waar mensen meer informatie over de partij konden krijgen en met hun vragen terecht konden. Er waren veel bezoekers en studenten die de kraam bezochten en mensen die flyers uitdeelden hadden veel aanspraak.

Bij de studenten heerst merkbaar veel onrust over de langstudeerboete, basisbeurs en het recht op OV. Gedurende de infomarkt kwamen deze onderwerpen aan bod tijdens een debat over de betaalbaarheid van het hoger onderwijs.

De SP is van mening dat studeren voor iedereen mogelijk en dus betaalbaar moet zijn. De langstudeerboete geldt voor studenten die langer over hun studie doen. Zij betalen 3000 euro bovenop het collegegeld. Hiermee wordt ambitie bestraft. De SP wilt de langstudeerboete dan ook afschaffen.

Voor meer informatie over de standpunten van de SP klik hier.

 

 

 

Reacties

was ook weer heel leuk om te doen! jammer dat Piet niet op de foto staat!

Idd, bij dezen ook een foto waar Piet wel op staat!

top-aktie met een top-kraam !!!

Reactie toevoegen

U bent hier