h

Overlijden gemeenteraadslid Marij van der Leest

4 juni 2015

Overlijden gemeenteraadslid Marij van der Leest

Met groot verdriet hebben wij op 3 juni afscheid moeten nemen van ons gewaardeerd gemeenteraadslid Marij van der Leest. Na een kort maar hevig ziekbed heeft Marij de dappere keuze gemaakt om op een waardige manier en in een liefdevolle omgeving afscheid te nemen van haar naasten. Dit raakt ons allen diep.

Marij werd in 2013 actief bij de Maastrichtse SP afdeling. Haar inzet en daadkracht vielen direct op, evenals haar hartelijkheid en warmte. Zij was vastberaden om met de SP het verschil te willen maken in Maastricht. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014 werd Marij als vierde op de lijst gekozen tot gemeenteraadslid. Zij vervulde deze functie met veel passie en was actief op de gebieden stadsontwikkeling, sociale huisvesting, veiligheid en dierenwelzijn. Onderwerpen die Marij zeer aan het hart gingen waren o.a. de ontwikkelingen rondom de huisvesting van bewoners in de wijk Trichterveld, de situatie met de kerncentrale Tihange en het Dierenpark Maastricht.

Marij was zeer begaan met de stad Maastricht en had een groot gevoel voor sociale rechtvaardigheid. Ze zette zich ten volle in voor de leefomgeving van mens en dier. Ze was eerlijk en oprecht en niet bang om mensen aan te spreken op hun (bestuurlijke) verantwoordelijkheden.

Als Maastrichtse SP zijn wij dankbaar voor de tijd dat wij met haar hebben mogen werken. Tot het laatste moment heeft Marij haar maatschappelijke betrokkenheid getoond en zich ingezet voor de stad. Dat vervult ons met trots en bewondering.

We zullen haar heel erg missen en wensen haar familie en vrienden heel veel sterkte en kracht toe in deze moeilijke periode.

Namens het bestuur, de fractie en wethouder Jack Gerats,

John Gunther

Fractievoorzitter

M: 06 16 35 61 33

Reactie toevoegen

U bent hier