h

Blog Jack van Gelooven

26 november 2023

Verkiezingen 2e kamer. Hoe nu verder?

Beste leden van de SP Maastricht,

Lees verder
6 oktober 2023

Zorgbuurthuis in OSS geopend

Foto: jack van gelooven / sp landelijk

Soms zijn er van die bijzondere momenten die je graag wilt delen. Dat was onlangs het geval: de officiële opening van het eerste zorgbuurthuis in Nederland. Natuurlijk samen met de bewoners van de Schadewijk, een echte volksbuurt in Oss. Een speciaal moment, want er is jarenlang samen met de buurt hard aan het zorgbuurthuis in Oss gewerkt. Een fijne plek waar mensen oud kunnen worden. Kleinschalig, met goede zorg en vaste gezichten. Hoe mooi zou het zijn als er niet alleen in Oss een zorgbuurthuis zou zijn, maar door heel Nederland? Daarom is een grote SP na 22 november belangrijk.

Lees verder
6 oktober 2023

Meer geld, minder zorg: waar gaan die miljarden allemaal aan op?

Foto: Door Klaartje Bax en Niels Rigter / ANP/HH

Met de stijgende zorgpremie groeit ook het ongemak over de alsmaar uitdijende zorgkosten. Ruim een kwart van alle overheidsuitgaven gaat komend jaar naar zorg. Toch zijn er wachtlijsten, personeelstekorten en rode cijfers voor zorginstellingen. Waar gaat al het geld precies naartoe? Genoeg om alle zorg te betalen die we nodig hebben, is het in elk geval niet.

Lees verder
29 september 2023

Marktwerking maakt zorg kapot Noodhulp aan XONAR overmijdelijk?

Foto: SP / Limburger

Betoog SP bij behandeling raadsvoorstel steun 8 mnl aan Xonar

Lees verder
6 juli 2023

Leve het Landbouwbelang!

Foto: stephanie Blom

Leve het Landbouwbelang! Maastrichts cultureel erfgoed van onschatbare waarde.
Opiniestuk door Stephanie Blom, Raadslid SP Maastricht.

Lees verder
29 juni 2023

Geen Milieuzone in Maastricht SP betoogt anders

Betoog SP rond de motie van SPM afschaffen milieuzone d.d. 27 juni 2023

Lees verder
1 mei 2023

Na ons de zondvloed

Het verbaast me steeds meer. En dan heb ik het over de besluiten die de meerderheid van de raad van Maastricht pleegt te nemen onder aanvoering van een gesloten bolwerk genoemd de coalitie. Vooraf in de beroemde achterkamers al lang bedisseld. Als er tijdens een vergadering een voorstel komt om iets te doen aan de armoede in onze stad door bijvoorbeeld mensen met een smalle beurs een kortingskaart te geven voor cultuur en sport, wordt dat door een grote meerderheid heel gemakkelijk weggestemd met als argument, dat we toch al zoveel doen voor arme mensen en genoeg initiatieven hebben in onze stad. En vooral dat we daar echt niet nog meer geld aan willen uitgeven. Wat dat dan allemaal precies is en of mensen daar wel kennis van hebben en gebruik van maken, dat weten we dan eigenlijk niet goed. Dat moet dan even uitgezocht worden. Als er dan in de zelfde vergadering een voorstel komt om de winkeltijden in Maastricht op zondag te verruimen, een voorstel waar vooral de ondernemers van onze stad van profiteren, dan is er geen enkele tegenwerping en wordt het soepeltjes door de raad geloosd ondanks vele valide tegenwerpingen van diverse andere partijen. Nu zeggen we lekker niet dat wat we hebben, wel genoeg is. Nee dit moet ‘meer’,  want het levert geld op voor de happy few. Zij mogen wel profiteren arme mensen blijkbaar niet.

Lees verder
26 april 2023

Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald!

Tekst met betrekking tot het SP betoog raadsvergadering regionaal beleidsplan Wmo Maastricht-Heuvellland op 25e april 2023.

Lees verder
29 maart 2023

Verruiming winkeltijden voedselwaren

BIJDRAGE SP MOTIE VVD – Stephanie Blom 

Lees verder
3 maart 2023

MKD Zuid-Limburg sluiten?

Onze bijdrage aan de extra raadsvergadering over XONAR en de Kleuter Medische Dagverblijven in Zuid-Limburg. Deze MKD worden met sluiting bedreigd.

Lees verder

Pagina's

U bent hier